RO

BIM LIVE cu Stabicad 11

Stabicad, instrument de creștere a profitabilității

Sigur, un astfel de titlu poate atrage mult scepticism. Însă, studiile de caz pe care le-am realizat în ultima periodă ne arată că o reducere a timpului destinat proiectării, prin utilizarea Stabicad, aduce o creștere semnificativă a profitabilității unui proiect. Și asta doar din reducerea costurilor aferente unei perioade mai mari de proiectare.

 Analiza pe care am realizat-o s-a bazat pe implementarea Stabicad în cadrul unei noi companii de proiectare care până la momentul respectiv utiliza doar AutoCAD. Ne-am dorit sa măsurăm cât mai exact posibil ce înseamnă eficiența obținută prin utilizarea soluției noastre de proiectare. Proiectul asupra căruia s-a realizat acest studiu de caz a fost un proiect multi-disciplinare, cu o suprafață de nivel mediu. Inginerii care au lucrat la acest proiect au beneficiat în prealabil de o sesiune de training introductiv de 8 ore, însă cunoștințele lor de AutoCAD erau de nivel avansat.

Estimarea inițială privind realizarea proiectului cu AutoCAD a fost de 3 luni pentru PT+DE. Prin utilizarea Stabicad pentru AutoCAD durata de realizare a acestui proiect a fost de 2 luni. La final, clientul nostru a subliniat că reducerea de timp obținută a fost de 43% care a condus la o creștere a profitului obținut pentru acest proiect de 30%, prin eliminarea costurilor aferente celei de-a treia luni.

Iată de ce Stabicad este decizia optimă pe care din ce în ce mai mulți manageri de companii de proiectare o adoptă.